skip to Main Content

Förflyttning/positionering

Produkter från Uriform

Uriform arbetar med praktiska ting och hjälpmedel för vardagen. Sedan mer än 10 år driver URIFORM en hjälpmedelsbutik i Stockholm med fler än 500 hjälpmedel som hjälper till vid olika form av funktionsnedsättning.

Sedan ett år tillbaks har URIFORM ställt samman en grupp produkter med speciella egenskaper som underlättar för personer med Huntingtons sjukdom. Förutom en rad fiffiga hjälpmedel för det dagliga livet finns bland annat en specialutvecklad säng och fåtölj i produktgruppen. Kontakta gärna URIFORM för råd och mer information på telefon 08-640 29 55. Där får Du hjälp av våra legitimerade arbetsterapeuter Eva och Helena. Vi besöker också våra kunder i hemmet. Annika Salminen i Södra Sverige, Maria Jonsson i mellersta Sverige och Torbjörn Måård i norra delen av landet. Besöket är givetvis kostnadsfritt och utan köptvång.


Tumle dentalkuddar

Med Tumlekuddar i behandlingsstolen får du som patient en behalig kroppsposition med stöd för hela kroppen. Mer information om kuddarna finns på http://www.mun-h-center.se


Huntington fåtölj


HC fåtöljen OMEGA H1050

Fåtölj för vård och omsorg
OMEGA är en mycket stabil fåtölj konstruerad för att ge högsta komfort och stabilitet speciellt för personer med diagnos Huntingtons sjukdom och andra neurologiska sjukdomar. Den består av en fåtölj och ett underbensstöd som hålls samman av ett stabilt snabblås. Fåtöljen är konstruerad så att den står emot de starka belastningar och rörelser som är vanliga, samtidigt som den tack vare sina möjligheter att ställas in i rygg och sits ger brukaren största möjliga förutsättningar till trygghet och avslappning. Ryggstödslutningen justeras steglöst med hjälp från en gasfjäder från lodrätt till 57 graders bakåtlutning där ryggstöd och sits följs åt på så sätt att knänas position över underbensstödet inte förändras. Ryggstödet kan dessutom placeras i två höjder. Underbensstödet som är kopplat till stolen med två lås kan kopplas loss vid behov. Fåtölj och underbensstöd kan flyttas sammankopplade med brukare i stolen tack vare 8 st 100 mm länkhjul, varav 4 st med bromsfunktion. Fåtöljen är i basutförande klädd med konstläder. Som tillbehör finns avtagbar textilklädsel i Trevira. Båda klädselmaterialen är brandhämmande.Trevira tvättas i maskin vid 40 grader. Stolen kan väljas i tre sittbreddar 38, 43 och 51 cm med sittdjup 47 cm. Angivet pris och artikelnummer H1050 avser Omega i standardutförande i konstläder. Kontakta oss för detaljerad information över alla utföranden av HC fåtöljen och för att boka tid för en utprovning.


Back To Top