skip to Main Content

Förflyttning och positionering

Huntingtonfåtölj

OMEGA är en mycket stabil fåtölj konstruerad för att ge högsta komfort och stabilitet speciellt för personer med diagnos Huntingtons sjukdom och andra neurologiska sjukdomar. Den består av en fåtölj och ett underbensstöd som hålls samman av ett stabilt snabblås.

Fåtöljen är konstruerad så att den står emot de starka belastningar och rörelser som är vanliga, samtidigt som den tack vare sina möjligheter att ställas in i rygg och sits ger brukaren största möjliga förutsättningar till trygghet och avslappning. Ryggstödslutningen justeras steglöst med hjälp från en gasfjäder från lodrätt till 57 graders bakåtlutning där ryggstöd och sits följs åt på så sätt att knänas position över underbensstödet inte förändras. Ryggstödet kan dessutom placeras i två höjder. Underbensstödet som är kopplat till stolen med två lås kan kopplas loss vid behov. Fåtölj och underbensstöd kan flyttas sammankopplade med brukare i stolen tack vare 8 st 100 mm länkhjul, varav 4 st med bromsfunktion.

Fåtöljen är i basutförande klädd med konstläder. Som tillbehör finns avtagbar textilklädsel i Trevira. Båda klädselmaterialen är brandhämmande.

Tvätt: Trevira tvättas i maskin vid 40 grader.

Stolen kan väljas i tre sittbreddar 38, 43 och 51 cm med sittdjup 47 cm.

Angivet pris och artikelnummer H1050 avser Omega i standardutförande i konstläder.

Kontakta gärna URIFORM för råd och mer information på telefon 08-640 29 55. Där får Du hjälp av våra legitimerade arbetsterapeuter. Vi besöker också våra kunder i hemmet.  Besöket är givetvis kostnadsfritt och utan köptvång.

tumle.uriform.se

Specialsäng

HS sängen har utvecklats i samarbete med avdelningen för personer med Huntingtons sjukdom vid Pilehuset i Köpenhamn. Sängramen är tillverkad i massivt bokträ. Liggytan är endast 80 cm bred för att uppnå stöd för brukaren. Sänggrindarna är byggda i massiv bok och fästa mot sängbottnen med  gångjärn. Centralt placerad låsanordning öppnar sänggrinden i ett grepp. Med sänggrinden öppen skyddas brukaren från hårda sängdelar, t.ex. gångjärnen, av kraftig gummiskoning. Sandwichuppbyggd polstring med flamsäkert inkontinensöverdrag i grå Dahlia Decutex på sänggrindar och gavlar monterad med  kardborreband och spännen. Sängbottnen är monterad på en Invacare Scanbed 755 med 4 delad sängbotten och centralbroms. Som alternativt utförande kan sängen beställas med fällbar sänggavel fotänden.

Kontakta gärna Uwww.jyskhandi.dk  för råd och mer information.

Jysk Handi                     

Hornbjergvej 11

DK-8543 Hornslet

Telefon     +45 86 99 65 00

Fax           +45 86 99 65 31

E-mail      mail@jyskhandi.dk

TUMLE kudden

Omfamnaren är framtagen för att användas i HC-fåtöljen. Syftet är att möjliggöra en stabil och avslappnad sittställning. Omfamnaren läggs med den tunna mittdelen bakom skuldrorna och de tjockare delarna går fram under armarna. De tjockare delarna hålls samman av kardborre och bildar på så sätt en bra avlastning för armarna i knät. Samtidigt omfamnar den användaren på ett mjukt och stabilt sätt. Till Omfamnaren finns ett valbart tillbehör i form av ett band som knäpps runt fåtöljens körbåge. Vi avråder dock från att använda Omfamnaren med bandet i rullstol. För att skapa ytterligare stabilitet i HC-fåtöljen kan Omfamnaren med fördel kombineras med andra Tumlekuddar, till exempel T-kudde i sitsens framkant och Stor halvmåne bakom nacke och skuldror. Omfamnaren finns i tre storlekar XS, S, L.

Inköpsställe: URIFORM

TUMLE dentalkuddar

För att uppnå en bra kroppsställning i en behandlingsstol behöver patienten sitta med avspänd och väl understödd kropp. Leder och muskler bör befinna sig i viloläge. Många personer med funktionsnedsättning har problem med detta, exempelvis patienter med olika neurologiska sjukdomar, reumatiska besvär och psykiska tillstånd. För en spastisk person är det viktigt att påverka muskelspänningen genom att bryta ett sträckmönster. Detta kräver bland annat att skuldrorna dras fram och att armarna hamnar i mjuk böjning framför kroppen. I höfterna behöver benen böjas rejält och föras isär för att kroppen skall uppnå en avslappnad position.

För mer information, besök tumle.uriform.se

Back To Top