skip to Main Content

25 nya diplomerade i “Grundutbildning vid Huntingtons sjukdom” på Attendo Flygarhöjden i Skarpnäck

Attendo Flygarhöjden skriver om hur de har genomfört utbildning, diskussionsträffar och att 25 medarbetare har fått diplom ( alla som arbetar på avdelning för personer med Huntingtons sjukdom).

Nu har vi på Attendo Flygarhöjden blivit klara med den digitala grundutbildningen ”Grundutbildning vid Huntingtons sjukdom”. Det är 25 medarbetare som har utbildats under hösten 2020,  medarbetarna fick diplom och bjöds på tårta i samband med diplomutdelning.  

–  En jättebra utbildning. Vi har gått igenom utbildningsmaterialet  som vi sedan utgått ifrån vid våra diskussionsträffar. Vi har diskuterat hur man ska göra och tänka i olika situationer och fått många tips – säger Maj Ann Abriam, utbildningsansvarig.

–  Det känns jätte bra att alla medarbetare som tar hand om våra kunder med Huntingtons sjukdom har genomgått utbildningen och det är något vi har strävat efter.  Utbildningen gav oss gedigen kunskap om sjukdomen och hjälper oss att se varje kund med dennes unika behov. Som personal känner man trygghet och tycker det är både roligt och givande säger Maja Mirkhandan, undersköterska.

–  Det är ett fantastiskt engagemang vi ser från våra medarbetare och utbildningens syfte ligger i linje med vår värdegrund. Nu planerar vi för att ledningen bestående av två sjuksköterskor och verksamhetschef kommer få en vägledarutbildning för att kunna vägleda omvårdnadspersonal och ge stöd till anhöriga – säger Dorota Monthan, verksamhetschef på Flygarhöjden.”

Projektet tackar er så mycket för ert stora engagemang runt utbildningen. Och så kul att så många har genomgått utbildningen. Vi kommer också att kunna erbjuda ett antal fördjupningsmoduler under våren till alla er som genomgått Grundutbildningen.

Gå till webbutbildningen

Mvh /RHS, Arvsfondsprojektet

Back To Top