skip to Main Content

Utbildning/vägledning av arbetsgrupp

Hur kan en arbetsgrupp få hjälp med vägledning?

 

Att vårda en person med Huntingtons sjukdom är svårt och utmanande. Det kräver god kunskap om sjukdomen och de konsekvenser som sjukdomssymtomen ger, men även en förståelse för att sjukdomssymtom kan skilja sig åt hos olika personer.

Vi på Riksförbundet Huntingtons sjukdom (RHS) har många års erfarenhet av att utbilda personal om Huntingtons sjukdom och vilka konsekvenser sjukdomen kan ge i vardagen för personen med sjukdom och deras anhöriga. Därför har vi har vi nu skapat kostnadsfria utbildningar som finns på vår hemsida.

Vi har även arbetat fram en modell för utbildning/vägledning av personal. I denna utbildning/vägledning fokuserar vi på den person som ni vårdar för att på bästa sätt skapa en god vård till personen med sjukdom och anhöriga. Kunskap skapar trygghet hos personalen och ger verktyg till vilket förhållningssätt man skall ha.

Digital utbildning:

Önskar ni utbildning för er arbetsgrupp, skicka en förfrågan på info@huntington.se

Innan utbildningstillfället, vill vi att alla deltagare genomgått vår webutbildning ”Grundutbildning om Huntingtons sjukdom”

Utbildaren kommer i nästa steg återkomma för att få nödvändig information samt komma överens om tid och datum som kan passa gruppen, därefter bjuds alla in till ett zoommöte via en länk. Utbildningstillfället är ca 1,5–2 timmar, där får ni en utbildning om sjukdomen med inriktning på de specifika svårigheter som ni har i omvårdnaden/bemötandet av personen med Huntingtons sjukdom

Kostnad: 5000kr

För information om andra utbildningsönskemål och/eller kartläggning kontakta oss på info@huntington.se

Back To Top