skip to Main Content

Anhörigdag 21 maj Dalheimers hus i Göteborg

Funktionsrätt Västra Götaland, Nka, RHS m.fl. bjuder nu in till en dag som ska inspirera och ge kunskap och information om anhöriga till personer med funktionsnedsättningar.

Den 21 maj anordnar en rad samverkansparter i Västra Götaland en dag som handlar om anhöriga till personer med funktionsnedsättningar eller sjukdomar. Programmet innehåller föreläsningar som ger kunskap, erfarenheter och berättelser. Dessutom kommer flera utställare att finnas på plats. 

Elaine Johansson, ordförande för Funktionsrätt Västra Götaland och FUB inleder dagen tillsammans med moderatorerna Carina Hjalstedt från Riksförbundet Hungingtons sjukdom och Maria Ahlqvist, Nationellt kompetenscentrum anhöriga.

Därefter kommer det att handla om kommunalt koordinatorstöd som underlättar vardagen för anhöriga, information, råd och stöd till barn när föräldern är sjuk, att vara förälder till ett barn med intellektuell funktionsnedsättning och autism och om att orka på obestämt tid när en familjemedlem har en neurodegenerativ sjukdom. Socialstyrelsen presenterar de kunskapsstöd som tagits fram för att integrera anhörigperspektivet inom hälso- och sjukvården och socialtjänsten och för att handläggare ska kunna uppmärksamma och involvera anhöriga.

Dagen avslutas av Egon Rommedahl, teolog och legitimerad psykoterapeut som talar om betydelsen av samtal och möten.

Kostnad: Medlemmar i våra föreningar: 395 kr, övriga: 595 kr. Studenter: 195 kr. Utställare 1495 kr.
I priset ingår fika och lunch. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person.
Anmälan till ombudsman@funktionsrattvg.se senast 25 april. Uppge om du vill vara med som
deltagare eller utställare samt fakturaadress. Önskemål om specialkost, hörslinga eller dylikt
lämnas vid anmälan. Vänligen respektera parfymfritt.
För mer information, kontakta: Ann-Mari L Rannanpää: 0761-41 66 4

För anmälan och program klicka här

Back To Top