skip to Main Content

Dansa med oss i maj- Huntington Awarness Month

Maj är den officiella månaden där människor över hela världen uppmärksammar Huntingtons sjukdom. I år har den europiska huntingtonföreningen (EHA) tillsammans med patientföreningar över hela världen gått samman för att uppmärksamma sjukdomen genom en gemensam social media kampanj där dansen är i centrum. Med en medryckande rytm från Katy Perrys låt Firework och ett positivt budskap, vill vi tillsammans nå ut och engagera alla Huntingtonfamiljer, föreningar och samhällen runt om i världen i en enad kampanj.

Förhoppningen är att dansen ska få spridning genom att människor som ser klippet ska vilja delta och hastagga #HuntingtonDance vidare i sociala medier. På så sätt ökar genomslagskraften att att uppnå vårt mål för maj månad: att synliggöra och öka medvetenheten om HS.

Detta initiativ syftar till att nå ut till en så bred publik som möjligt, men inte bara det, vi vill verkligen involvera dem och att de ska vara en aktiv del av initiativet genom att personligen delta i koreografin.
För att denna kampanj verkligen ska vara inkluderande.

Hur kan jag delta?

Antingen genom att dela vidare ett klipp där du ser någon dansa i dina sociala medier. Eller så kan du själv posta ett klipp där du dansar och hashtagga #HuntingtonDance. Se danskoregrafin genom att klicka här. Bli inte avskräckt av koregrafin, du behöver inte dansa som dansgruppen gör, det räcker att dela ett klipp med hashtaggen #HuntingtonDance eller göra några helt andra rörelser om du vill det.

Om du inte vill dansa, passa på att uppmärksamma Huntingtons sjukdom på andra sätt när du får tillfälle. Berätta om sjukdomen för omgivningen, tipsa om vår hemsida, våra webutbildningar eller vårt Arvsfondsprojekt där vi riktar oss till unga anhöriga. Alla insatser räknas för att öka medvetenheten om Huntingtons sjukdom!

 

 

 

 

Back To Top