skip to Main Content

Missa inte andra upplagan av Nordiskt forskningswebbinar 11 juni kl 18.00

Missa inte den 2:a upplagan av webbinariet ”Forskningsuppdateringar för de nordiska länderna”

Den europeiska Huntingtonföreningen/Moving Forward Teamet anordnar en andra upplaga av webbinariet ”Forskningsuppdateringar för de nordiska länderna” tillsammans med med RHS och den norska patientföreningen.

Webbinariet kommer att hållas den 11 juni kl. 18:00 CET och det kommer att hållas på norska, svenska och danska.

Vi har i projektet förstått att HS-familjer vill hålla sig uppdaterade om de HS studier och forskning som bedrivs och att man uppskattar att det presenteras på ett enkelt och lättförståeligt sätt.

Julie Skarberg, Moving Forward-koordinator i Norge, och Maria Linné, Moving Forward-koordinator i Sverige, kommer att moderera sessionen och ge dig en kort översikt över Moving Forward-åtgärderna i de nordiska länderna. Lasse Pihlstrøm, en norsk neurolog och forskare inom HS, kommer att tala om vad som händer i Norge när det gäller studier och prövningar inom HS. Åsa Petersén, överläkare och forskare baserad i Lund, kommer att tala om vad som händer i Sverige. Simon Mølgaard, medgrundare och VD för Teitur Trophics, ett danskt företag som arbetar med nya behandlingar för HS, kommer att tala om vad som händer i Danmark när det gäller HS-forskning.

Under webinaret kommer det att finnas gott om tid att svara på eventuella frågor från deltagarna.

Moving Forward-teamet tror att detta är en unik möjlighet för alla HS-familjer som bor i de nordiska länderna att få lära sig mer om HS-forskning utan språkbarriärer och på ett enkelt och familjevänligt sätt.

Hoppas att du kan vara med!

Länk till anmälan: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEkdeyupz4oH9KRCnkguo_KMuS0Y6bK6TYb

 

Back To Top