skip to Main Content

NY Webbutbildning om Huntingtons sjukdom

Under en workshop för specialboenden i Sverige lanserades den nya webbutbildningen. RHS har i sitt pågående arvsfondsprojekt “Praktisk omvårdnadsvägledning vid Huntingtons sjukdom” nu tagit fram en grundutbildning om Huntingtons sjukdom som riktar sig till boende personal, assistanser och vårdpersonal i stort.

Workshopen var i Göteborg och vi var ett 20 tal deltagare. En stor entusiasm fanns hos chefer och utbildningsansvariga på de boenden som var inbjudna. RHS hoppas att kunna höja kompetensnivån över lag hos de som i sitt yrke möter personer med sjukdomen. Nu startar en spännande tid då vi just lanserat grundutbildningen på webben. Vi kommer att introducera den successivt till fler målgrupper såsom assistansbolag, rehab och dagligverksamhet. När man fullföljt webbutbildningen och efterföljande diskussionsfrågor tilldelas man ett diplom.Under 2020 kommer fler utbildningsmoduler att arbetas fram och introduceras.

Under dagarna hade deltagarna möjlighet att träffa kollegor från andra boenden med liknande verksamheter och byta erfarenheter. De hade workshops kring implementering av utbildningen på respektive boende. De fick inspiration om hur man kan jobba med bildstöd och scheman.

Vi hoppas vi ses på liknande sätt nästa år igen på Sätra Profilboende i Skärholmen.

Stort tack!

 

 

Back To Top