skip to Main Content

Förflyttning och positionering

Huntingtonfåtölj

HS fåtöljen består av en fåtölj och ett underbensstöd som hålls samman av ett stabilt snabblås. Fåtöljen är konstruerad så att den står emot de starka belastningar och rörelser som är vanliga, samtidigt som den tack vare sina möjligheter att ställas in i rygg och sits ger brukaren största möjliga förutsättningar till trygghet och avslappning.

Ryggstödslutningen justeras steglöst med hjälp från en gasfjäder från lodrätt till 57 graders bakåtlutning där ryggstöd och sits följs åt på så sätt att knänas position över underbensstödet inte förändras. Ryggstödet kan dessutom placeras i två höjder. Underbensstödet som är kopplat till stolen med två lås kan kopplas loss vid behov.

Fåtölj och underbensstöd kan flyttas sammankopplade med brukare i stolen tack vare 8 st 100 mm länkhjul, varav 4 st med bromsfunktion. Fåtöljen är i basutförande klädd med konstläder og tyg i Dartex.

Stolen kan väljas i tre sittbredder 38, 43 och 51 cm med sittdjup 47 cm.

Kontakta oss för detaljerad information över alla utföranden av HS fåtöljen och för att boka tid för en utprovning.

Telefon 08-702 97 74.

cobi.rehab.com

Specialsäng

HS sängen har utvecklats i samarbete med avdelningen för personer med Huntingtons sjukdom vid Pilehuset i Köpenhamn. Sängramen är tillverkad i massivt bokträ. Liggytan är endast 80 cm bred för att uppnå stöd för brukaren. Sänggrindarna är byggda i massiv bok och fästa mot sängbottnen med  gångjärn. Centralt placerad låsanordning öppnar sänggrinden i ett grepp. Med sänggrinden öppen skyddas brukaren från hårda sängdelar, t.ex. gångjärnen, av kraftig gummiskoning. Sandwichuppbyggd polstring med flamsäkert inkontinensöverdrag i grå Dahlia Decutex på sänggrindar och gavlar monterad med  kardborreband och spännen. Sängbottnen är monterad på en Invacare Scanbed 755 med 4 delad sängbotten och centralbroms. Som alternativt utförande kan sängen beställas med fällbar sänggavel fotänden.

Kontakta gärna www.jyskhandi.se  för råd och mer information.

Jysk Handi                     

Hornbjergvej 11

DK-8543 Hornslet

Telefon     +45 86 99 65 00

Fax           +45 86 99 65 31

E-mail      mail@jyskhandi.dk

Kelvin rullstol

Ger stöd, lugn och stimulans. Den enkla lösningen när standarden inte är tillräckligt.

Många personer spenderar nästan 24 timmar om dygnet i sängen eftersom det är omöjligt att ta med dem någon annanstans eller det är omöjligt för dem att hitta tröst i andra ställningar än liggande. Kelvin rullstol kan användas i hemmiljön, inom boenden, sjukvården och hospicevården för personer som är väldigt begränsade i deras dagliga liv.

Konstruktion
Kelvin rullstol är uppbyggd av kuddar fyllda med latex och polystyrenkulor. Justeringsalternativ i höft, knä och fotled, kombinerat med stolens 45-lutning, gör det enkelt att anpassa stolen till individens behov. Trots deformiteter, kontrakturer och smärta för att uppnå optimalt stöd från ”topp till tå”. Rullstolens kuddar är utformad så att brukarens armar stöds framför bröstet, vilket skapar lugn, ro och hög komfort.

Ökad livskvalitet
Kelvin rullstol bidrar till att ge större grad av flexibilitet och livskvalitet, och hjälper till att upprätthålla sociala relationer.

Flexibelt modulärt system
Det kompletta Kelvin-systemet består av moduler, där alla komponenter är samordnade för att passa ihop utan störande sömmar. Till sitsen, med det integrerade underbensstödet, kan fästas ytterligare moduler. Dessutom är det möjligt att välja en abduktionskudde, swing-away fotstöd, höjdreglerbara armstöd och bord, samt flera storlekar och typer av nackstöd. Utbudet av tillbehör kan monteras och anpassas vid behov utan svårigheter till den enskilda personen. Det finns även en modell med integrerad hjälpmotor.
Det är lätt att återanvända Kelvin rullstolen, då stolens stora utbud av tillbehör och flexibilitet gör det enkelt att anpassa stolen för en annan person. Detta kan göras i samarbete med leverantörens erfarna konsulter.

Rekommenderas:
– I hemmet
– På boenden
– I sjukvården
– På hospice
– Till personer med stor funktionsbegränsning
– Till personer som prioriterar att vara utomhus

Kontakta oss för detaljerad information och för att boka tid för en utprovning.

Telefon 08-702 97 74.

cobi.rehab.com

Cobi positioneringskuddar

Cobi positioneringskuddar Positioneringskuddar som kan öka livskvaliteten hos personer med minskad rörlighet. Cobi positioneringskuddar är utvecklade för att användas till personer inom följande kategorier: bariatri, demens, geriatri, neurologi, smärta och palliativ vård. Används till exempel på omsorgsboenden, sjukhusvård, hospice och i privata hem.

• Tryckfördelande effekt.

• Anti-bakteriellt förseglad yta på kudden.

• Många positioneringsmöjligheter i varje kudde.

• Tvättbara överdrag.

• Ger taktil och proprioceptiv stimuli.

• Utvecklade av Cobi Rehab i samarbete med specialistenheter inom demens och neurologi.

Cobi Rehab hjälper gärna till med utprovningar. Kontakta oss på info@cobirehab.se eller 08-702 97 74.

TUMLE kudden

Omfamnaren är framtagen för att användas i HC-fåtöljen. Syftet är att möjliggöra en stabil och avslappnad sittställning. Omfamnaren läggs med den tunna mittdelen bakom skuldrorna och de tjockare delarna går fram under armarna. De tjockare delarna hålls samman av kardborre och bildar på så sätt en bra avlastning för armarna i knät. Samtidigt omfamnar den användaren på ett mjukt och stabilt sätt. Till Omfamnaren finns ett valbart tillbehör i form av ett band som knäpps runt fåtöljens körbåge. Vi avråder dock från att använda Omfamnaren med bandet i rullstol. För att skapa ytterligare stabilitet i HC-fåtöljen kan Omfamnaren med fördel kombineras med andra Tumlekuddar, till exempel T-kudde i sitsens framkant och Stor halvmåne bakom nacke och skuldror. Omfamnaren finns i tre storlekar XS, S, L.

Inköpsställe:

Kontakta oss för detaljerad information och för att boka tid för en utprovning.

Telefon 08-702 97 74.

cobi.rehab.com

TUMLE dentalkuddar

För att uppnå en bra kroppsställning i en behandlingsstol behöver patienten sitta med avspänd och väl understödd kropp. Leder och muskler bör befinna sig i viloläge. Många personer med funktionsnedsättning har problem med detta, exempelvis patienter med olika neurologiska sjukdomar, reumatiska besvär och psykiska tillstånd. För en spastisk person är det viktigt att påverka muskelspänningen genom att bryta ett sträckmönster. Detta kräver bland annat att skuldrorna dras fram och att armarna hamnar i mjuk böjning framför kroppen. I höfterna behöver benen böjas rejält och föras isär för att kroppen skall uppnå en avslappnad position.

Kontakta oss för detaljerad information och för att boka tid för en utprovning.

Telefon 08-702 97 74.

cobi.rehab.com

EasyBelt

Bältet ger stöd vid sittande överflyttning, uppresning samt stå- och gåträning.

EasyBelt används för att stötta och assistera en brukare som ska resa sig upp, sätta sig ner eller förflytta sig från rullstolen till sängen, toaletten eller bilen. EasyBelt kan också användas för att ge extra stöd till en brukare som står eller går. Bältet, som placeras runt brukarens midja eller höfter, har ett flertal stabila handtag, både vertikala och horisontella, vilket gör det möjligt för medhjälparen att ta ett fast och bra grepp i många olika situationer.

Den klassiska modellen av EasyBelt har en halkfri insida av fuktavvisande, PU-belagd nylon och kan därför användas i miljöer där fukt och väta förekommer och när det finns speciella hygienkrav.

www.handicare.se

 

Back To Top