skip to Main Content

Boenden

Här nedan hittar ni information om de boenden som tar emot personer med Huntingtons sjukdom

Grännäs Strands Vårdboende har diplomerat  50 personer i RHS Webbutbildningen om Huntingtons sjukdom

Grännäs Strands Vårdboende

Grännäs Strands Vårdboende (fd. Björkbackens Vårdboende ) ligger i nybyggda lokaler med magnifik utsikt över Valdemarsviken.Vi erbjuder professionell vård och personlig omsorg med individen i centrum. Vi tar emot boende från 30 år och till oss kommer man från hela landet . Här erbjuds du en egen lägenhet med trinettkök och handikappanpassat badrum, du har också möjlighet till samvaro i luftiga gemensamhetsytor med aktiviteter som passar dig. Grännäs Strands medarbetare anlitas flitigt som utbildare i omvårdnad. Vi har också en mycket stor erfarenhet och specialkompetens när det gäller Huntingtons sjukdom, som man arbetat med i snart 20 år.

Kontakt Kerstin Larsson verksamhetschef Nytida Stockholm Syd 0730-500 58 17, E-postadress:  kerstin.larsson@nytida.se

Attendo Flygarhöjden har diplomerat  25 personer i RHS Webbutbildningen om Huntingtons sjukdom

Attendo Flygarhöjden

Attendo Flygarhöjden är ett modernt boende i centrala Skarpnäck, nära till buss och tunnelbana. I omgivningarna finns fina promenadstråk, grönområden, affärer och bibliotek. Verksamheten är inriktad mot yngre och äldre personer med demenssjukdomar samt personer med diagnosen Huntingtons sjukdom. Vi på Flygarhöjden har gedigen kunskap och lång erfarenhet av Huntingtons sjukdom.

Kontakt med verksamhetschef Dorota Monthan 070-547 90 50, E-postadress: dorota.monthan@attendo.se

Nattsländan

Nattsländan är ett boende (inom vardaga) i fyra våningsplan. På bottenvåningen finns en avdelning med 9 lägenheter för personer med Huntigtons sjukdom.  Lägenheterna är ljusa och trevliga på ca 30 kvm. De är utrustade med ett stort badrum och en liten köksdel med spisplattor och kylskåp. Vårdsäng finns i varje lägenhet och för övrigt står det fritt att inreda med personliga möbler och tillhörigheter. Avdelningen har öppen planlösning med plats för samkväm och måltider. Här finns också en stor uteplats i söderläge direkt i anslutning till allrummet. Nattsländan erbjuder en trevlig utemiljö som stimulerar sinnena. Till exempel finns det boulebana och örtträdgård. Om vädret tillåter finns möjlighet för utflykt med vår parcykel. Vi har även tillgång till egen bil. Nattsländan finns i Malmö/Bunkeflostrand, nära havet och Öresundsbron.

På avdelningen arbetar erfaren och kompetent personal samt en gruppchef. Nattsländan är bemannad med sjuksköterska dygnet runt såväl vardagar som helger. Det finns även dagligen tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. Vår läkare kommer till oss en gång i veckan samt vid behov.

Kontaktuppgifter: Emica Silow, Verksamhetschef 073-377 59 16 emica.silow@vardaga.se

Vårdhemmet Lugnet

Vårdhemmet Lugnet AB öppnade sitt nybyggda gruppboende i Vidbo i Sigtuna Kommun 1995. Verksamheten startades av Lena Ericson och Göran Spång som även idag äger boendet. Vårdhemmet har en målgrupp som består av personer med olika typer av handikapp eller somatiska sjukdomar som har behov av vård och tillsyn dygnet runt. Vid inflyttning ska personen vara mellan 40 och 65 år och ha ett placeringsbeslut från sin kommun enligt Socialtjänstlagen. De boende erbjuds plats till livets slut. Vårdhemmet Lugnet består 17 lägenheter, efter tillbyggnad 1998 och 2004. Alla lägenheter är ritade och byggda av Skanska. Lägenheterna är 30,5 m2 och de har egen handikappanpassad toalett och dusch. Samtliga lägenheter ligger på entréplan och har egen uteplats. Det finns goda möjligheter för dig att vistas utomhus, antingen på den stora gemensamma altanen eller på promenader i omgivningarna.

Karin Egenaes
Leg sjuksköterska
Vårdhemmet Lugnet AB, Lugnet 716, 195 94 Märsta
info@vardhemmetlugnet.se
Tel 018-314086

www.vardhemmetlugnet.se

Sätra Profilboende Huntington

Sätra profilboende Huntington är Silviahemscertifierat: Silviahemmet har utbildat all personal och ledning på boendet i demensvård vilket ger de anställda rätt verktyg för att ge högsta möjliga livskvalitet för personer med demenssjukdom och deras anhöriga. Målet är att införliva ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen och att stimulera till kontinuerlig kompetensutveckling.

Typ av service: Profilboende, Organisationsform: Kommunalt Verksam i Skärholmen

Telefon: 08-508 245 31, Kontakter Yvonne Esgård, Enhetschef 08 – 508 245 31, yvonne.esgard@stockholm.se, Annelie Birath, Enhetschef 08 – 508 248 75, annelie.birath@stockholm.se

Furuviken Nytida

Furuviken, naturskönt beläget, strax utanför Markaryd tar emot både män och kvinnor i åldern 30 år och äldre. Vi tar emot individer ifrån hela landet och har arbetat med Huntingtons sjukdom i över 20 år då en av våra specialiserade enheter öppnade. Här tjänstgör sjuksköterskor dygnet runt och vi har tillgång till både allmänspecialistläkare och psykiater samt en heltidsanställd arbetsterapeut. Våra lokaler är särskilt anpassade och i vårt egna kök är våra kockar vana vid att anpassa all mat vi lagar utefter individers skiftande behov. Här erhåller du en individuell genomförandeplan som upprättas i samråd med dig och dina egna kontaktpersoner. Vi erbjuder ett brett utbud av aktivering och sätter alltid individens särskilda behov och önskemål i fokus.

För mer information: Ole Minler, verksamhetschef,  070 – 606 13 92, ole.minler@nytida.se, 

www.nytida.se följ oss gärna på instagram nytidafuruvik

Back To Top